Bestuurder blijkt na aanrijding zwaar onder invloed: 'Stuk of 20 glazen te veel'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een automobilist die vorige week betrokken was bij een aanrijding, was zwaar onder invloed van alcohol. De bestuurder blies 1350 ugl. Dat is volgens agenten van basisteam Beresteinlaan een glas of twintig te veel, schrijven ze op social media.
Agenten schrijven dat er afgelopen week meerdere aanrijding waren in de wijk, maar dat deze wel 'bijzonder' was. De bestuurder van een van de betrokken auto's was dronken en probeerde na de aanrijding weg te rijden.
'Dat lukte gelukkig niet waarop de collega's de man konden aanhouden en een blaastest bij hem konden afnemen.' De uitslag? 1350 ugl. Hoeveel dat precies is, is moeilijk vast te stellen. 'Dat verschilt per persoon, geslacht en soort drank', legt de politie uit. 'Maar het mag duidelijk zijn dat deze bestuurder niet één glaasje teveel op had maar eerder een stuk of twintig.'

Hoge boete

De bestuurder kan rekenen op een hoge boete en een langdurige rijontzegging. Waar en wanneer de aanrijding precies plaatsvond, laten de agenten niet weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!