Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen deze zomer tien dagen open voor publiek

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen gaan in de zomer weer open voor het publiek. In plaats van vier dagen zijn beide locaties dit jaar twaalf dagen open voor geïnteresseerden. Zo kunnen meer mensen een blik werpen op de historische werkplekken van de Dienst van het Koninklijk Huis.
Beide locaties zijn van 1 tot en met 13 augustus geopend voor een bezoek, met uitzondering van maandag 7 augustus. Met de extra dagen gaat een wens in vervulling van Claudia Hörster, directeur Koninklijke Verzamelingen. Zij gaf vorig jaar aan dat er werd gekeken of er meer mogelijkheden konden komen om publiek toe te laten.
In het werkpaleis van koning Willem-Alexander krijgen bezoekers het zogeheten Corps de Logis te zien, waaronder de Grote Balzaal en de Balkonkamer. In de Koninklijke Stallen zijn onder andere de Gouden Koets, de Glazen Koets en de Koninklijke bus te zien. Net als vorig jaar is er een multimediale tour, met een welkomstwoord van de koning en verhalen van medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis over hun werk in het paleis.
Voor een bezoek moet vooraf een toegangskaart worden gekocht. Een ticket voor Paleis Noordeinde kost 10 euro en voor een bezoek aan de Koninklijke Stallen wordt 7,50 euro gerekend. Bij een bezoek aan beide locaties geldt een korting van 2,50. Tickets zijn vanaf 12 juni te koop via de website van Koninklijke Verzamelingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!