Den Haag verbiedt TikTok voor gemeentemedewerkers

© Den Haag FM
DEN HAAG - Den Haag gaat TikTok verwijderen van de zakelijke apparaten van werknemers van de gemeente. Dit meldt het Haagse college woensdag in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente ziet 'mogelijke veiligheidsrisico's' in het gebruik van het sociale medium, dat in handen is van een Chinees bedrijf.
Eerder ontraadde de gemeente het gebruik van de applicatie al, in navolging van een oproep van het kabinet. In maart werd rijksambtenaren dringend verzocht de app te verwijderen, vanwege angst voor het actieve cyberprogramma van het moederbedrijf in China. Den Haag is na Eindhoven de tweede van de vijf grootste gemeenten die een officieel TikTok-verbod instelt voor haar medewerkers.
Eerder werd het sociale medium, waarop korte filmpjes gedeeld worden, al verboden op de telefoons van ministers en rijksambtenaren in het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten en België. Ook personeel van EU-instellingen mag geen TikTok gebruiken op zakelijke apparaten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!