Nieuwe Dirk-supermarkt geopend in oude Rock Palace in Torenstraat

© Dirk van den Broek
DEN HAAG - Jarenlang hingen er gitaren en andere muziekinstrumenten in de winkel aan de Torenstraat, nu zijn het schappen met groenten, zuivel en pasta. In de oude Rock Palace is deze week supermarkt Dirk van den Broek geopend. Niemand minder dan Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk telde digitaal af voor de opening.
De nieuwe supermarkt wil, net als de Rock Palace, een sociale plek zijn in de buurt. 'Als je bekend bent met Rock Palace, zie je dat de buitenkant intact is gebleven', zegt supermarktmanager Remko van Leeuwen.
'Toch is het van binnen een volwaardige Dirk-supermarkt geworden. Klanten komen binnen op ons Kanskoopjesplein, waar ze de leukste non-food producten kunnen vinden. Verder hebben we een eigen bakkerij', zegt supermarktmanager Remko van Leeuwen.

Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen

Rock Palace werd in 1985 opgestart door Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen van Golden Earring. De winkel groeide uit tot een muziektempel. Moederbedrijf Keymusic ging een paar jaar geleden failliet en werd overgenomen door investeringsmaatschappij HOAD Holding. Die verplaatste de winkel naar het pand tegenover Rock Palace.
© Dirk van den Broek
© Dirk van den Broek

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!