Uittips Den Haag: Sniester, Shopping Night, North Sea Regatta en Bollywood disco

Archieffoto Shopping Night
Archieffoto Shopping Night
DEN HAAG - Of je nou houdt van het ontdekken van nieuwe muziek, je liever gaat shoppen of zeilwedstrijden gaat kijken op Scheveningen; dit Pinksterweekend zijn er weer allerlei leuke activiteiten te doen in Den Haag. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Sniester

Meer dan 70 bands staan vrijdag en zaterdag op en rond de Grote Markt en het PAARD tijdens Sniester.
Van opkomend tot gevestigd, lokaal tot internationaal en van elektronische indie tot scheurende gitaren. Geen dranghekken, geen grote namen om de grote namen – Sniester is echte actie en echte liefde voor echte muziek.
Alles over de line-up en tickets vind je op de site van het PAARD.

Shopping Night

Modeshows, muziek, eten en drinken: de binnenstad bruist zaterdagmiddag en -avond tijdens Shopping Night. Het thema dit jaar is Free your mind! Tot 22.00 uur kan je zaterdag shoppen bij verschillende winkels die allerlei kortingen en acties hebben. Daarnaast is er muziek, zijn er workshops, modeshows en ander entertainment.
Nieuw dit jaar is het Chinatown Food Court op het parkeerterrein achter de Bijenkorf. Daar proef je het beste wat Chinatown te bieden heeft bij tientallen kraampjes. Tussen 15.30 en 17.30 uur kan je er kijken naar de traditionele leeuwendans.
Het hele programma van Shopping Night vind je hier.
© St. BIZ Chinatown Den Haag

Uithof Cup

Heb jij er wel eens van gedroomd om een grand prix te winnen? Dan is nu je kans tijdens de Uithof Cup 27 mei. Het circuit staat bekend om de kombocht waar veel tijd te winnen en verliezen is.
Tijdens De Uithof Cup rij je drie kwalificatierondes om je bij de beste twaalf te voegen. Deze strijden vervolgens in de finale om De Uithof Cup. Hierna kun je nog gezellig borrelen tot 01.00 uur.
Race jij ook mee? Er zijn maar een beperkt aantal plekken, dus wacht niet te lang en schrijf je in!
© De Uithof

Bollywood disco

Maak je klaar om de hele nacht te dansen op het 'Disco Deewane' Bollywood-feest in Hof House. Beleef deze zaterdag een avond vol non-stop entertainment en dans op de beste Bollywood- en discobeats. De dj draait de nieuwste Bollywood-hits, klassieke favorieten en discotracks die je de hele nacht in beweging houden.
Trek je beste op Bollywood geïnspireerde outfits aan en neem je vrienden mee voor een onvergetelijke avond vol muziek, dans en plezier. Hof House wordt omgetoverd tot een levendige en kleurrijke dansvloer, compleet met oogverblindende lichten en decoraties die je naar het hart van het nachtleven van Mumbai zullen brengen.
Er zijn nog een aantal 'very late birds'-tickets volgens de website van de organisatie.

North Sea Regatta

Dit Pinksterweekend kan je naar Scheveningen voor de North Sea Regatta, het grootste zeilevenement langs de Nederlandse Noordzeekust.
Dit weekend zijn de NSR Inshore races. De spannende wedstrijden zullen zeker te zien zijn vanaf de kust van Scheveningen en de zeilboten kunnen altijd aanmoediging gebruiken vanaf de kade bij het uitvaren of bij binnenkomst.
Het hele programma vind je op de site van de North Sea Regatta.

A Night Out in Scheveningen

Dans, muziek, burlesque, circusacts, zang, cabaret, musicals, strandfeesten en meer. A Night Out is terug met een programma vol variété voor een onvergetelijke avond uit in Scheveningen. Op zondag 28 mei loopt vanaf 15.00 uur een bonte optocht van muzikanten, acrobaten, goochelaars, steltenlopers en snoepmeisjes over de boulevard van Scheveningen om een voorproefje te geven op het gevarieerde zomerprogramma.
De parade van A Night Out is op zondag 28 mei vanaf 15.00 uur te vinden op de Noord Boulevard van Scheveningen, om 16.00 zullen ze in de Keizerstraat zijn en rond 17.00 komen ze aan in de Tweede Haven.
© The Hague and Partners

Theaterwandeling door het centrum

In het centrum kan je zondag op avontuur met de StoryTrail stadswandeling Den Haag. De Haagse grachten, pleinen en stegen vormen het decor waarin je de historische verhalen van de stad gaat beleven.
Wandelend door de binnenstad kom je terecht in een wereld vol fantastische sagen en legenden. Samen met verteller Godefridus ga je op avontuur. Je ontmoet deftige graven, prinsen en prinsessen, hoog boven het volk verheven. Maar je maakt ook kennis met de gewone Hagenezen van vroeger. Gaat dat wel goed, Haagse kak en Haagse bluf samen in één stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling Den Haag, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.
Meer weten? Check de site van StoryTrail.

Comedy Night

In Theater Branoul in de Maliestraat kan je zaterdag naar een Engelse Comedy Night. De voorstelling wordt twee keer gespeeld die avond.
Deze avond wordt er opgetreden met internationale stand-up comedians die in het Engels optreden. Het is een mix van professionele comedians, lokale talenten en sterren van morgen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!