Parkeren op Scheveningen lang niet overal 50 euro: 'Schrikt onnodig bezoekers af'

File op Scheveningen | Archief
File op Scheveningen | Archief © Den Haag FM
DEN HAAG - Berichten over parkeren op straat in Scheveningen voor 50 euro, zijn een doorn in het oog van Scheveningse ondernemers. Het schrikt bezoekers af, terwijl het hoge parkeertarief slechts in enkele straten is ingevoerd. 'Er zijn heel veel mogelijkheden. Die paar hoekjes waar 50 euro geldt, raakt de bezoeker niet echt.'
Het frustreert de ondernemers dat door berichten in de media veel mensen nu lijken te denken dat je overal in Scheveningen 50 euro parkeergeld betaalt.
'Het is wat mij betreft een inschattingsfout van de gemeente', zegt Martin Wörsdörfer, voorzitter van de vereniging strandtentexploitanten, in Bob Staat Op. 'Ze hebben niet bedacht dat de bereikbaarheid van Scheveningen super gevoelig is.' Daarom zijn de ondernemers een campagne gestart met een overzicht van alle mogelijkheden.
In Scheveningen is de pilot met het dagtarief van 50 euro gestart in de volgende straten: Gevers Deynootweg (parkeerterrein voor de Oranjeflats), Harteveltstraat, Jongeneelstraat, Pellenaerstraat en Seinpostduin.

Veel mogelijkheden

'Over het water, met de fiets, of gewoon met de auto. Er is heel veel mogelijk. Er zijn parkeerplaatsen zat. Je kunt bij Interparking voor een prima tarief in de garage staan', zegt Wörsdörfer.
De ondernemers hebben alle mogelijkheden in een flyer gezet en delen die nu op social media. Ze hopen dat potentiële bezoekers zich niet meer laten afschrikken door de berichten en denken: het valt wel mee, laten we toch maar gaan.
'De berichtgeving, zelfs internationaal, draai je niet meer terug. Het enige wat je kan doen is laten zien dat het ook anders kan. Het is een kwestie van een lange adem.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!