Explosie bij geldwisselkantoor in de Schilderswijk

© Regio15
DEN HAAG - Bij een geldwisselkantoor in de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. In het pand zit het bedrijf Suri-Change. Afgelopen week gingen er ook explosieven af bij vestigingen van dezelfde onderneming in Amsterdam en Rotterdam.
De ontploffing was rond 2.15 uur bij het pand in de Haagse Schilderswijk. Volgens de politie vielen er geen gewonden en raakte alleen de voordeur beschadigd. Bij het geldwisselkantoor werden tijdens het onderzoek zwarte schermen neergezet. Volgens de politie is het nog te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen de explosies in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, meldt Omroep West.
Suri-Change kwam onlangs nog in het nieuws, omdat op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf verdachten werden aangehouden voor betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden plaatsvinden, waarbij een van de verdachten gebruik zou hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!