Zwaargewonde door ontploft vuurwerk tijdens Turks verkiezingsfeest Schilderswijk

© Regio15
DEN HAAG - Tijdens het feest na de zege van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de verkiezingen is iemand zwaargewond geraakt. Waarschijnlijk werd het slachtoffer in de Haagse Schilderswijk getroffen door ontploffend vuurwerk. De feestvierder is naar het ziekenhuis gebracht.
De Turkse president won zondag in de tweede ronde de verkiezingen in zijn land. Direct nadat de uitslag bekend werd gingen aanhangers van Erdogan in de Schilderswijk de straat op. Er werd door rondrijdende auto's getoeterd en overal waren Turkse vlaggen te zien, aldus Omroep West.
Ook werd er tijdens het feest vuurwerk afgestoken. Een deel van dit vuurwerk is zondagavond waarschijnlijk ontploft, waarbij een van de feestvierders gewond raakte. Er werden direct meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Feestvierders weggestuurd

Na het incident heeft de politie de feestvierders weggestuurd van het Hobbemaplein in de wijk. Het plein is met politielint afgezet. Er werd niemand gearresteerd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!