ADO-icoon Piet de Zoete (79) overleden: 'Dank Piet, voor zoveel jaren inzet'

Piet de Zoete
Piet de Zoete © Soccrates Images
DEN HAAG - Piet de Zoete, oud-speler, trainer, bestuurder en erelid van ADO Den Haag, is op 79-jarige leeftijd overleden. Volgens de voetbalclub ging zijn gezondheid al ruim een jaar achteruit, maar bleef hij tot een maand geleden altijd komen bij thuiswedstrijden.
De Zoete geldt als een 'man van de club'. Hij speelde talloze wedstrijden voor ADO Den Haag. Hij heeft 420 officiële wedstrijden op zijn naam staan en daarnaast 116 oefenwedstrijden voor ADO en later ook FC Den Haag in de periode van 1962 tot 1975.
Met ADO Den Haag won hij in 1968 de KNVB Beker en hij wist ook nog eens vijf keer in deze finale te staan. Daarnaast droeg hij driemaal oranje voor het Nederlands Elftal. Hij stond volgens ADO vooral bekend om zijn bloktackle.
Piet De Zoete in actie in 1968
Piet De Zoete in actie in 1968 © ANP
Tijdens zijn voetbalcarrière werkte De Zoete volgens de club ook steevast aan zijn maatschappelijke loopbaan. Hij combineerde het bestaan van profvoetballer met zijn studie aan het CIOS in Overveen en later de HALO. Hij zou daarna fysiotherapeut worden met een eigen praktijk.
De club reageert dankbaar voor de inzet van De Zoete. 'Dank Piet, voor zo veel jaren inzet, toewijding en betrokkenheid voor de club. Je blijft altijd voortleven in onze herinnering', laat ADO weten. 'Wij wensen Piets familie alles sterkte toe met het verwerken van het verdriet over het grote verlies.'
Mensen die afscheid willen nemen van Piet de Zoete kunnen dat doen op maandag 5 juni van 19.00 tot 20.00 uur, in de aula van crematorium Haagse Duinen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!