Dieren stadsboerderij Scheveningen gepest: 'Jongeren schopten met een voetbal tegen een koe'

Dieren stadsboerderij Scheveningen gepest: 'Jongeren schopten met een voetbal tegen een koe'
Dieren stadsboerderij Scheveningen gepest: 'Jongeren schopten met een voetbal tegen een koe'
DEN HAAG - Er wordt over de hekken geklommen om de dieren van de stadsboerderij 't Waaygat lastig te vallen. Dat meldt de politie in Scheveningen. Ook maandag gebeurde dat weer: 'Jongeren vonden het nodig om met een voetbal doelbewust tegen een koe aan te schoppen'. Hart voor Den Haag spreekt er schande van en wil maatregelen.
De politie op Scheveningen zegt regelmatig meldingen te krijgen dat de dieren worden gepest als de stadsboerderij aan de Havenkade dicht is. 'Dit is iets wat wij absoluut niet tolereren! Wij vinden dit te triest voor woorden', schrijven agenten op sociale media.
Het is agenten inmiddels duidelijk wie er bewust een bal tegen een koe hebben geschopt. 'Door snel melding te maken bij ons, is de identiteit van deze personen bij ons bekend.' Ze roepen op om foto's en video's te maken van incidenten en melding te maken bij de hulpdiensten. 'Wij zullen altijd optreden tegen deze laffe daad.'

'Dit moet stoppen'

Daarnaast spreken de agenten de daders direct aan: 'Denk na voordat je dit doet! Je bent niet stoer tegenover je vrienden. Hoe zou jij het vinden als dit jouzelf overkomt?'
Hart voor Den Haag-raadslid Coen Bom vindt dat 'dit soort idioten' keihard aangepakt moeten worden en stelt voor om camera's en/of bewegingsmelders op te hangen. 'Dit moet stoppen!' De partij gaat raadsvragen stellen over de incidenten.

Tweetal meldingen

Medewerkers van de stadsboerderij op Scheveningen zeggen tegen Den Haag FM dat er sprake zou zijn van twee meldingen in een maand tijd die zijn gedaan. De medewerkers zeggen niets te te merken in het gedrag van de dieren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!