Haagse Paradijsvogels | Maurice gaat met bakfiets zingend door de stad: 'Ik wil mensen verbinden'

Maurice van der Toorn zingt op straat
Maurice van der Toorn zingt op straat
DEN HAAG - In ‘Haagse Paradijsvogels’ neemt presentator Pim Markering een kijkje in het leven van excentrieke Hagenaars en Hagenezen. Wat maakt hen zo bijzonder en hoe komt het dat ze zijn wie ze zijn? Dit keer volgt hij 'entertainer' Maurice van der Toorn.
Je zult hem ongetwijfeld wel eens gezien hebben, ergens op straat in Den Haag. Met zijn bakfiets met daarop drie grote speakers, rijdt Maurice dagelijks door de stad. Soms zingend, soms dansend en soms een combinatie van beiden. 'Ik wil mensen graag verbinden,' zegt hij zelf.
Maurice werkt niet al jaren niet, maar heeft vroeger wel gewerkt als chippendale. Daardoor durft hij zich nu naar eigen zeggen ook kwetsbaar op te stellen op straat. Als Kerstman, paashaas, Robin Hood, of gewoon zoals zichzelf. Maurice schakelt moeiteloos tussen verschillende typetjes en geniet zelf zichtbaar van zijn optredens. 'Dit is in de corona-tijd ontstaan. Ik wilde de mensen gewoon blij maken.'
Ben of ken jij een 'Haagse Paradijsvogel' die ook een dagje gevolgd zou moeten worden? Stuur dan een mail naar: pim@denhaagfm.nl

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!