Grote zwarte rookwolken bij brand in Schilderswijk

Zwarte rook bij de brand
Zwarte rook bij de brand © Laurent Umans/Twitter
DEN HAAG - In het dak van een huis in de Schilderswijk is donderdagochtend brand uitgebroken. Eerst werd gemeld dat de brand in de Jan Steenstraat was uitgebroken, maar later werd duidelijk dat het om een pand aan de naastgelegen Hoefkade ging. Bij de brand kwamen grote, zwarte rookwolken vrij.
De brand zou ontstaan zijn bij werkzaamheden op het dak, vertelt hoofdredacteur Henk Ruijl, die ter plaatse is, bij Bob Staat Op. 'De dakwerkers stonden er beteuterd bij en deden hun verhaal aan de politie. Ze probeerden de brand nog te blussen, maar al snel waren er grote rookwolken te zien.'
Buurtbewoners vertellen dat ze al eerder klaagden over de werkzaamheden. 'Ze roken er een brandlucht en maakten zich zorgen.'

Waterschade

De brandweer was er snel bij en schaalde op naar grote brand. Daardoor kwamen veel brandweereenheden ter plaatse om de brand te blussen. De brand is inmiddels onder controle. Er stonden mensen op het dak van het gebouw, maar die zijn er inmiddels allemaal af. Niemand is gewond geraakt.
'Er is veel waterschade aan de woning, en de woningen in de buurt', aldus Ruijl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!