Stoomtreintjes Zuiderpark gaan weer rijden, mét passagiers

Archieffoto Stoomdagen
Archieffoto Stoomdagen
DEN HAAG - Begin april werden ze door nieuwe regels stilgelegd, maar twee maanden later is er eindelijk goed nieuws voor Stoomgroep West Zuiderpark. De mini-stoomtreinen mogen van keuringsinstantie TÜV weer gaan rijden. Zondag 4 juni is het zover.
De treintjes moesten begin april plotseling aan strengere regels voldoen. Door die regels werden de treinen namelijk als attractie gezien en daarom moesten ze aan dezelfde veiligheidseisen als attracties voldoen.
De afgelopen tijd zijn er door de Stoomgroep allerlei aanpassingen gedaan en gesprekken gevoerd. Een week geleden kwam TÜV langs en donderdag kwam het nieuws dat de aanpassingen nut hebben gehad. De treinen zijn goedgekeurd.

Volwassen begeleider

'Dit betekent dat wij 4 juni weer zullen gaan rijden met de treintjes voor publiek. Wij zien jullie graag terug voor een leuk ritje achter een van onze locomotieven', aldus Stoomgroep West Zuiderpark. Ook de parkbaan gaat dan weer rijden. Ze zijn vanaf 11.30 uur open.
Houd wel rekening met een nieuwe regel: 'Onder de 120 centimeter mag alleen nog maar meegereden worden met een volwassen begeleider.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!