Uittips Den Haag: Kaderock, The Crave Festival, Bunkerdag en roeien op de Hofvijver

Kaderock 2017
Kaderock 2017 © Richard Mulder
DEN HAAG - Veel muziek dit weekend in de stad met Kaderock en The Crave Festival. Maar ook roeien op de Hofvijver en een platenbeurs. Genoeg te doen dus in het eerste weekend van juni. Wij zetten wat uittips voor je op een rij.

Kaderock

Haagse iconen als The Motions, Cesar Zuiderwijks Drum Demons en The Clarks, maar ook artiesten Sophie Straat, Prins S. en De Geit en Hang Youth treden dit weekend op tijdens Kaderock. Het grootste kleine festival van Nederland breidt tevens uit en duurt dit jaar twee dagen.
Info en tickets vind je op de site van Kaderock.

Donutdag

Wist je dat het elke eerste vrijdag van juni DonutDag is? Dat is een jaarlijks buurtfeest waar je gratis donuts van Donut Worry Be Happy kan eten bij een buurthuis van het Leger des Heils.
'We drinken koffie, thee of limonade, spelen donutspelletjes en ontmoeten elkaar als buren', aldus het Leger des Heils. In Den Haag kan dat vrijdag tussen 11.30 en 15.30 bij Buitenpost Scheveningen (Wassenaarsestraat 8) en bij Korps Haaglanden (Ambachtsgaarde 198).

Racen op de Hofvijver

Op zaterdag organiseert studentenroeivereniging H.S.R.V. Pelargos de tiende editie van de Hofvijver Regatta. Na twee jaar stil te hebben gezeten kan het dit jaar weer doorgaan. Studenten, bedrijven en politici doen mee en halen geld op voor een goed doel. Dit jaar is dat de jongerenvrijwilligersorganisatie De Haagse Helpers.
Tussen 11.00 en 19.00 kun je bij de Hofvijver kijken naar de roeiwedstrijden.
© thehague.com

Platenbeurs Lange Voorhout

Ben jij al een tijd op zoek naar die ene plaat van je lievelingsband? Of zoek je een gouwe ouwe? Dan kun je zaterdag op het Lange Voorhout naar de plantenbeurs tussen 10.00 en 17.00 uur.
Het is de perfecte gelegenheid om jouw collectie uit te breiden met nieuwe juweeltjes. Van pop tot rock, van jazz tot klassiek, van disco tot house, alle genres zijn vertegenwoordigd op de platenbeurs.
De volgende edities zijn op 1 juli en 2 september.

Bunkerdag

Wie nieuwsgierig is naar de betonnen bouwsels langs de kust, kan op zaterdag 3 juni op ontdekkingstocht gaan tijdens Bunkerdag. Langs de hele Nederlandse kust zijn bijzondere bunkers open en vertellen vrijwilligers meer over de enorme impact van de oorlog.
In Den Haag kan je maar liefst zeven locaties bezoeken van de Atlantikwall. De verschillende locaties vind je op de site van de Bunkerdag.
Tickets koop je op de locaties zelf. Je kan niet altijd met je pinpas betalen, dus neem ook contant geld mee. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Tot 12 betaal je 4 euro en vanaf 13 jaar is het 7,50 euro.

The Crave Festival

In het Zuiderpark kan je zaterdag vanaf 11.30 naar het dance event The Crave Festival. Het park wordt omgetoverd in een dance-walhalla met de beste internationale en nationale elektronische muziek.
Het meerdaagse festival organiseert verschillende shows door de hele stad met als hoogtepunt het outdoor festival in het Zuiderpark. In het park kom je verdeeld over meerdere podia diverse elektronische muziekstijlen zoals techno, disco, house en electro tegen. Er zijn nog een paar tickets verkrijgbaar via de site van The Crave.

The Royal Ten

Zondag vindt vanaf 10.30 uur de hardloopwedstrijd The Royal Ten plaats in Den Haag.
The Royal Ten is al 25 jaar een begrip onder hardlopers. Er zijn vier verschillende afstanden, de 1,1 kilometer voor de para-atletieksport, Kidsrun van 1,5 kilometer en de 5 en 10 kilometer. De start locatie verhuist naar de Koningin Marialaan ter hoogte van ROC Mondriaan.
Meer informatie en de route vind je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!