Balies stadhuis in zomer vaker open vanwege vakantiedrukte

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De balies van het stadhuis zijn in juni en juli ook op zaterdag open van 8.30 tot 12.30 uur. Ook komen er vier extra tijdelijke balies bij. Dat doet de gemeente vanwege de verwachte drukte in de zomer. Dan komen veel mensen nog even een nieuw paspoort of ID-kaart ophalen.
Als je paspoort bijna verlopen is, krijg je drie maanden van tevoren een brief. 'Toch denken mensen pas vlak voor de vakantie aan hun reisdocument. Daarom is het in de zomer erg druk met aanvragen. Vorig jaar waren er lange wachtrijen bij de balies.'
'In een grote stad als Den Haag is het in de zomer vaak erg druk met aanvragen voor reisdocumenten voor de zomervakantie. De komende maanden verlopen er circa 13.000 Haagse paspoorten en identiteitskaarten', zegt wethouder Kavita Parbhudayal (VVD).

Afspraak maken

Met de extra maatregelen hoopt de gemeente de drukte iets meer te spreiden. De gemeente roept mensen op om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een nieuw paspoort. 'Op dit moment is er nog genoeg ruimte in de agenda om een afspraak te maken', aldus de gemeente.
Als je op vakantie gaat moet je ook goed opletten hoe lang je paspoort of ID-kaart nog geldig is. In sommige landen moeten die bij binnenkomst of vertrekt nog een aantal maanden geldig zijn. En voor sommige landen moet je ook nog een visum aanvragen of een vaccinatie halen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!