Babyreetjes gevonden in Haagse Bos na aanrijding moeder

© Boswachter Milan
DEN HAAG - In het Haagse Bos zijn deze week twee babyreetjes gevonden nadat hun moeder was aangereden door een auto op de Laan van Nieuw-Oostindië. Boswachters waren gaan zoeken en vonden de twee op twintig meter van de aanrijding. 'Gelukkig zijn ze gevonden, anders hadden ze het niet gered', vertelt Carlijn van Loenen van de Dierenambulance.
Carlijn had nachtdienst op de meldkamer toen het telefoontje over de aangereden ree binnenkwam. Samen met collega Ivar ging reed ze naar het Haagse Bos. Daar waren toen al politie en de boswachter aanwezig. Helaas was de ree al overleden.
Het viel Carlijn op dat er naast bloed ook iets wits op straat lag. 'Het leek wel een soort melk. Toen voelde ik aan de tepels en kwam er melk uit', vertelt Carlijn. Dat kon betekenen dat het dier net was bevallen of dat ze hoogzwanger was.

Zoeken met hond en warmtelamp

Om het zeker te weten belden ze om 22.45 uur een dierenarts in de buurt. Ze mochten meteen langskomen. De dierenarts constateerde dat de ree al bevallen was. 'Dus we belden de boswachter, die zijn de volgende ochtend gaan zoeken met een hond en warmtelampen.'
Dichtbij de plek van de aanrijding vonden ze twee reekalfjes verstopt. 'Dat is wel bijzonder, ze konden overal zijn.' Carlijn werkt inmiddels zeventien jaar bij de Dierenambulance maar maakt dit niet vaak mee. 'Dit gebeurt niet dagelijks.' Ze is blij dat ze de melk op de straat ontdekte. 'Als we dit niet hadden gedaan, hadden we het nooit geweten.'

Reeën in het bos

Dat er reeën zitten in het Haagse Bos is niet nieuw voor Carlijn. Volgens haar zitten er meerdere reeën in het bos tussen Benoorden- en Bezuidenhout. 'We krijgen daar vaker meldingen over.' De kalfjes zijn ergens opgevangen en worden later weer uitgezet in de natuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!