Waarom worden deze zwarte katten niet geadopteerd? 'Het zijn allemaal lieverds'

DEN HAAG - Zwarte katten zouden ongeluk brengen en ze zouden niet zo fotogeniek zijn. Het kunnen zomaar redenen zijn waarom er in de opvang van het Dierenhospitaal in Den Haag een paar zwarte katten nog steeds niet geadopteerd zijn. Daarom vraagt de organisatie wat extra aandacht voor Vinny, Leon en Poppet.
Een onderzoek naar waarom de zwarte katten nog geen nieuw baasje hebben, is niet gedaan. Maar het valt het Dierenhospitaal wel op dat de drie nog steeds in de opvang zitten. 'Aan het karakter ligt het niet. Deze drie zwarte katten zijn allemaal lieverds. Ze houden van spelen en knuffelen', zegt Linette Eveleens van het Dierenhospitaal.
Maar waar komt dan de fabel vandaan dat zwarte katten ongeluk brengen? 'Die stamt uit de Middeleeuwen. Toen werden ze geassocieerd met de duivel en hekserij', aldus het Dierenhospitaal. En het gerucht dat ze minder leuk op de foto staan voor je Insta, is volgens de organisatie ook onzin. 'Ze zijn alle drie hartstikke fotogeniek', zegt Linette.

Ziekenhuis en asiel

Het Dierenhospitaal vangt dieren op die door de Dierenambulance zijn opgehaald. De zieke of gewonde dieren worden daar verzorgd en kunnen aansterken. Daarna kan je ze adopteren bij het Dierenhospitaal aan het Oosterbeek, op de grens van Benoordenhout en Wassenaar.
'Gezonde katten die wij met de ambulance ophalen en die geen eigenaar lijken te hebben, brengen wij direct door naar het asiel. Katten die gewond of ziek zijn, blijven bij ons in het hospitaal. Als ze zijn opgeknapt, zoeken we een nieuw huisje voor hen.'
Maar bij de drie zwarte katten, lukt dat nog niet goed. Daarom vraagt het hospitaal nu extra aandacht voor ze. Wij stellen de drie aan je voor.

Leon

Leon kwam van de straat en onderging een transformatie. Van stoere buitenkater is hij nu een aaibare lieverd die dol is op aandacht.
Leon
Leon © Inge van der Meer

Vinnie

Ook Vinny (5) was een echte straatkat. Hij raakte gewond en is toen naar het hospitaal gebracht. Hij is een vrolijke kat die van spelen en knuffelen houdt.
Vinnie
Vinnie © Dasha Munnik

Poppet

De zwart-witte Poppet (6) werd gevonden in een oud kraakpand en moest erg wennen aan de mensen van het hospitaal. Hij is nu door alle goede zorgen veranderd van een bange kat naar een lieve vrolijkerd.
Poppet
Poppet © Nancy Folten
Meer weten over de dieren die je kan adopteren bij het Dierenhospitaal? Je vindt meer info op hun site.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!