Nat pak of droog aan de overkant? Red Bull organiseert fietsrace op het water

© Red Bull
DEN HAAG - Een baan op het water vol obstakels oversteken op een zelfontworpen fiets. Op 23 september vindt bij de Prinsessegracht de eerste editie plaats van Red Bull Stalen Ros. Presentator Tim Senders gaat eraan meedoen. 'Het doet een beetje denken aan Te land, ter zee en in de lucht', vertelt hij in Bob Staat Op.
'Het wordt een episch evenement waarbij er een groot parcours wordt gebouwd over het water, daar kun je met je stalen ros overheen', zegt Tim over de fietsrace. Veertig duo's, waaronder dus ook bekende Nederlanders, zullen meedoen aan de race.
'Er zijn hindernissen: bruggen, moeilijke stenen, een versmalling. Je moet dan de eindbel halen.' Er is dus een behoorlijk risico op een nat pak. Al speelt niet alleen snelheid een rol. Ook voor hun vindingrijkheid en creativiteit kunnen ze punten score.

Fiets met vleugels

De presentator bouwde daarom een tandem om. 'We hebben de handen uit de mouwen gestoken om onze eigen creatie te maken. Dat is een raket geworden, met grote vleugels aan de zijkant. We wilden een blikvanger creëren.'
Heb jij een veel creatiever idee en zie je jezelf ook wel over zo'n smal pad naar de overkant fietsen? Aanmelden voor Red Bull Stalen Ros kan nog. 'Maak een schets, meld je aan en start met knutselen', zegt Tim.
Je kunt je ontwerp tot en met 7 juli insturen op de website van de fietsrace, op 13 juli worden de winnende teams bekendgemaakt. Let wel op: veringen en fietsen aangedreven door een batterij zijn niet toegestaan, ook moet je stalen ros een stuur, twee wielen en remmen hebben.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!