IJscoman Moes (67) overleden

IJscoman Moes verkocht ruim veertig jaar ijs op het Binnenhof
IJscoman Moes verkocht ruim veertig jaar ijs op het Binnenhof © Omroep West
DEN HAAG - IJscoman Moes Pekdemir is op 67-jarige leeftijd overleden. De bekende ijscoman verkocht meer dan 45 jaar ijs op het Binnenhof in Den Haag. In april werd hij getroffen door een herseninfarct en lag daarna weken in het ziekenhuis. Politieke partij Hart voor Den Haag heeft het nieuws namens de familie op Twitter gedeeld.
Moes was een bekend gezicht in Den Haag. Al meer dan 45 jaar verkocht hij, vaak samen met zijn zoon, ijs in het politieke centrum van Nederland: op het Binnenhof. En vorig jaar maakte hij zelfs een klein politiek uitstapje door als lijstduwer van Hart voor Den Haag mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
De afgelopen jaren kwam Moes meermaals in het nieuws. Zo ontstond er in 2020 een relletje omdat de iconische ijscoman niet meer in de binnenstad zou mogen staan vanwege de ouderwetse vervuilende tweetaktmotoren in zijn ijskarren. Uiteindelijk kreeg hij toch groen licht, omdat meerdere politieke partijen in de gemeenteraad voor hem in de bres sprongen.

'Zijn plekje is nu voor eeuwig'

'Wij herdenken dit Haagse icoon én lijstduwer van Hart voor Den Haag met het grootste respect. Moes ‘zijn’ plekje op het Binnenhof is nu voor eeuwig', laat Hart voor Den Haag weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!