Huis en schuur vol matrassen ontdekt tijdens grote controleactie Transvaal

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Woningen, horeca, automobilisten en reizigers in het openbaar vervoer in Transvaal zijn vrijdag gecontroleerd tijdens een grote handhavingsactie. In een van de panden ontdekten controleurs overval matrassen, zelfs in de schuur.
Tijdens de woningcontrole van de Haagse Pandbrigade zijn 32 panden bezocht, bij negentien panden gingen controleurs daadwerkelijk naar binnen. In één pand woonden mogelijk illegale arbeidsmigranten. In zowel het pand als het schuurtje lagen matrassen. De huiseigenaar krijgt een boete.
Ook andere misstanden werden ontdekt in verschillende panden, zoals zeven huizen met illegale kamerverhuur. twee keer illegale splitsing, vier keer een veel te hoge huur en drie keer elektriciteitsfraude.

Verkeerscontrole

Auto's, busjes, motoren en scooters naar het Wijkpark gestuurd voor een verkeerscontrole. In totaal werd er ruim 2.800 euro aan boetes uitgedeeld, die allemaal direct zijn betaald. Tijdens de controle werden dingen ontdekt zoals rijden zonder rijbewijs en zonder gordel. In sommige auto's werden messen, pepperspray en lachgasflessen gevonden.
© gemeente Den Haag
Er werden 27 scooters op de rollerbank gezet om de maximale snelheid te meten. Acht scooters werden afgekeurd, één werd in beslag genomen. In totaal werden er 98 auto's gecontroleerd en 48 boetes uitgeschreven.
Ook in de trams waren controles, passagiers moesten hun vervoersbewijs laten zien. In totaal kregen 121 reizigers een boete voor reizen zonder te betalen. Ook zijn er mensen die een bekeuring kregen omdat ze zich niet konden identificeren.

Parkeerboetes

Verschillende handhavingsteams van de gemeente scanden auto's om te zien of ze parkeergeld hadden betaald. Van de 6090 scans kregen 138 automobilisten een naheffing voor het niet betalen. Op de groenstrook van de Delftselaan stonden auto's foutgeparkeerd. Dat leidde tot 18 bekeuringen.
Vijf auto's stonden wel goed geparkeerd maar hadden niet betaald, die krijgen thuis ook nog een boete. Daarnaast kregen vijf mensen een bekeuring omdat er een alcohol-, bedel- en blowverbod geldt in het gebied.

Belastingdienst

De Belastingdienst en de Gemeentelijke belastingdienst waren ook in de wijk om achterstallige schulden te innen. Het Rijk inde 29.965 euro, drie voertuigen werden in beslag genomen en afgevoerd. Niet alle schulden werden ingelost, er staat nog bijna 500.000 euro open.
Ook de gemeente legde beslag op een auto, zette drie keer een wielklem, twee auto's werden weggesleept en er werden twee boetes geïnd van in totaal 3200 euro.

Horeca

Ook de horeca kreeg controle van onder andere de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Sommige zaken konden geen alcoholvergunning laten zien. In andere gevallen was er geen afvalcontract, werd er binnen gerookt of waren er huisdieren aanwezig. Eén zaak had geen vergunning voor een gokautomaat.
Volgens de gemeente was het een succesvolle actie. 'Mede door meldingen van oplettende bewoners en ondernemers. Zij zijn de ogen en oren in de buurt.' De gemeente ontvangt graag meldingen als er iets niet klopt in jouw wijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!