Grote zorgen over opheffen functie chef veiligheid ADO Den Haag

ME na de wedstrijd van ADO
ME na de wedstrijd van ADO © Regio15
DEN HAAG - Lotte van Basten Batenburg (VVD) en Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) hebben in een brief aan het college 'grote zorgen' geuit over het plotselinge ontslag van chef veiligheid Maurice Westerwoudt bij ADO Den Haag. De veiligheidscoördinator werd vorige week de wacht aangezegd en zijn functie werd opgeheven.
'De veiligheidscoördinator is in de zomer van 2022 aangesteld om orde op zaken te stellen en de grote problemen in de veiligheidsorganisatie aan te pakken. Het opheffen van deze functie baart beide fracties dan ook grote zorgen', staat in de brief. Daarnaast wordt gerefereerd aan het onderzoek van de lokale driehoek na de verloren play-off finale tegen Excelsior op 29 mei 2022. Die wedstrijd ontaarde in rellen.
Naar aanleiding van het onderzoek werd vastgesteld dat de rol van een veiligheidscoördinator van groot belang is voor een betaald voetbalorganisatie. 'De rol van de veiligheidscoördinator is cruciaal voor een veilig en ordelijk verloop van wedstrijden in het betaald voetbal. Deze functionaris staat aan de top van de veiligheidsorganisatie van de betaald voetbalorganisatie en heeft operationeel de touwtjes in handen.'

Consequenties van KNVB?

Daarnaast refereren Van Basten Batenburg en Klokkenburg ook aan de regelgeving van de KNVB. Het duo vraagt zich hardop af wat de consequenties vanuit de voetbalbond zijn als een voetbalclub niet over een veiligheidscoördinator beschikt. Bekend is dat ADO Den Haag voor iedere thuiswedstrijd een evenementenvergunning moet aanvragen. Kan er een vergunning worden verkregen als deze functie niet opnieuw wordt ingevuld, of niet van voldoende kwaliteit is?', is een vraag aan de burgemeester.
Ook bij de lokale driehoek is het ontslag van veiligheidscoördinator Westerwoudt onderwerp van gesprek. Vanuit de gemeente wordt met grote zorg naar de recente ontwikkelingen bij ADO Den Haag gekeken, omdat de gemaakte afspraken niet worden nagekomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!