Dit zijn de winnaars van de Onbeperkt070-prijs om Den Haag toegankelijker te maken

Wethouder Mulder (tweede van links) deelde de prijzen uit
Wethouder Mulder (tweede van links) deelde de prijzen uit © Stichting Voorall
DEN HAAG - Ervaringsdeskundige Raymond van Soldt is dit jaar de winnaar van de Onbeperkt070-prijs. Hij bedacht het project 'Het onzichtbare zichtbaar maken', voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Met de prijs krijgt hij 5.000 euro voor het waar maken van zijn idee.
Raymond bedacht een training en een persoonlijk paspoort voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Hiermee wil hij deze niet zichtbare beperking zichtbaar maken. Hiermee worden mensen met NAH geholpen om de omgeving, zorgverleners en begeleiders uit te leggen wat voor hulp ze nodig hebben.
De tweede prijs (2.500 euro) ging dit jaar naar Patricia Camphuijsen, eigenaresse van Strand Paviljoen Grand Plage voor een gratis toegankelijk toilet met kleedkamer bij het paviljoen op de Scheveningse boulevard. Ze hadden al een tijdje een strandrolstoel beschikbaar voor mensen met een fysieke beperking.

Den Haag toegankelijker maken

In totaal kwamen er vijftig inzendingen binnen bij Stichting Voorall. Een jury koos de beste twee initiatieven. Voorall gaat kijken of andere inzendingen die niet hebben gewonnen toch gerealiseerd kunnen worden. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld de toegankelijke moestuin van Buurtboederij De Nijkamphoeve, die ging dit jaar in april open.
De stichting is blij dat er elk jaar zoveel ideeën worden ingestuurd. 'Met de twee prijzen die nu zijn uitgereikt, brengen wij Hagenaars met en zonder beperking dichter bij elkaar. We verzamelen goede ideeën om de toegankelijkheid te verbeteren, maar nodigen tegelijkertijd de inwoners uit mee te denken over manieren om de toegankelijkheid verder te verbeteren', zegt directeur Wim Carabain.

Muziekclub en tandemfiets

Voor de zesde keer is de Onbeperkt070-prijs uitgereikt door Stichting Voorall. De prijs is bedoeld om Den Haag toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Vorig jaar won het idee Katarat, een muziekclub voor kinderen met en zonder beperking. De tweede prijs ging toen naar het idee voor het verhuren van een tandemfiets voor mensen met een beperking.
Heb je zelf een goed idee? Dan kan je die nu al insturen naar Stichting Voorall via hun website of via onbeperkt070@voorall.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!