Schoolspullenpas is komend jaar minder waard: 'Gemeente moet juist gezinnen in armoede steunen'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Taylor Wilcox (Unsplash)
DEN HAAG - De PvdA vindt het 'wrang' dat gezinnen die een schoolspullenpas nodig hebben voor het komende jaar minder te besteden hebben. Voor brugklassers is dit jaar een bijdrage van 200 euro beschikbaar en oudere scholieren kunnen rekenen op 100 euro, mits aan voorwaarden wordt voldaan. In beide gevallen ziet de partij de bijdrage met 50 euro naar beneden gaan.
'Ik wil weten wat hier aan de hand is, want de gemeente moet juist gezinnen in armoede steunen omdat zij het meeste in de knel zitten doordat de prijs van boodschappen en de energierekening de pan uit rijst', vindt raadslid Janneke Holman. Daarom heeft de coalitiepartij vragen gesteld aan het college.
Ze begrijpt niet waarom de bedragen om schoolspullen mee te kopen lager zijn gemaakt. 'Iedereen weet hoe belangrijk het is dat als je naar de brugklas gaat, je een goede rugzak hebt en schoolspullen zodat je goed mee kunt doen op school. In Den Haag moeten we er juist voor zorgen dat geen enkele jongere het gevoel heeft dat zij of hij aan de kant staat omdat er thuis geen geld is voor schoolspullen.'
De Schoolspullenpas van Stichting Leergeld is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 17 jaar waarbij het gezin in het bezit is van een Ooievaarspas of een inkomen heeft tot maximaal 130 procent van het wettelijk sociaal minimum. Met het geld op de pas kunnen benodigdheden voor school worden gekocht zoals een rekenmachine, gymspullen of een rugzak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!