Gewonde zeehond vlak voor Kurhaus: 'Houd 30 meter afstand'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Regio 15
DEN HAAG - Het komt in deze tijd van het jaar regelmatig voor: zeehonden die op het strand liggen te zonnen. Een schattig gezicht, maar de dieren zijn soms ook gewond. Afgelopen zaterdag moest de dierenambulance uitrukken voor een gewonde zeehond voor het Kurhaus. John Buijs van de dierenambulance waarschuwt om altijd afstand te houden van de dieren.
'De telefoon stond zaterdag roodgloeiend', vertelt John in Bob Staat Op. Veel mensen hadden de zeehond voor het Kurhaus zien liggen. De dierenambulance reed erheen.
'Toen we ter plaatse waren, schoot mevrouw gelijk weer in het water. We zagen wel dat ze bloed aan haar flipper had', zegt John.

Pupseizoen

Het dier was weg, dus terug naar de basis. 'Daar ging de telefoon weer. Ze was weer voor het Kurhaus gaan liggen.' Opnieuw ging het personeel naar Scheveningen. Daar werd de zeehond gevangen en naar het asiel gebracht. 'Als ze is genezen, mag ze de zee weer in.'
Het pupseizoen van de zeehonden is begonnen, waardoor je misschien vaker een zeehondje tegen zal komen. 'Ga er vooral niet naartoe', waarschuwt John. 'Maak geen foto's en houd 30 meter afstand.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!