Uittips Den Haag: Tango festival, Ocean Race, Art Nouveau Festijn en hardlopen in Wateringse Veld

Foilend rond de wereld
Foilend rond de wereld © Amory Ross/11th Hour Racing/The Ocean Race
DEN HAAG - We gaan een heel zonnig weekend tegemoet, met temperaturen die richting de dertig graden gaan. Dan kun je lekker op het strand gaan zitten, maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen. We zetten wat leuke uittips op een rij.

Art Nouveau Festijn

Het Art Nouveau Festijn neemt je terug naar Den Haag rond 1900. De stad is volgens het festijn dan ook de 'Nederlandse hoofdstad van de Art Nouveau'. Deze kunststroming wordt 9 tot en met 11 juni belicht met een programma vol activiteiten. Van lezingen tot wandelingen en van exposities tot workshops.
Bekijk hier het hele programma. Ook tickets voor workshops en lezingen koop je hier.
Art Nouveau Festijn
Art Nouveau Festijn © Rob van Kan

Laatste weekend Japanse Tuin

Sierkersen, kamperfoelie op bamboestokken en prachtige rode Japanse esdoorns. Een bezoek aan de Japanse Tuin op landgoed Clingendael is dit weekend voor het laatst mogelijk. In de tuin staan bomen en planten van soms wel meer dan honderd jaar oud.
De Japanse Tuin is dit weekend nog open van 9.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Na zondag 11 juni sluit de tuin weer voor publiek. Pas in oktober is de tuin weer te bezoeken.

The Ocean Race

Scheveningen is vanaf zondag vijf dagen in de ban van zeilevenement The Ocean Race. Op 11 juni komen de eerste zeilboten daar rond 14.00 uur aan. Daarna liggen de boten vijf dagen in de haven en kun je ze van dichtbij zien.
Maar er is meer te doen: zondag start ook het Ocean Live Park, met demonstraties, eetkraampjes, spelletjes en entertainment. Er zijn wateractiviteiten voor kinderen, en muzikale optredens. Het Ocean Live Park is 11 juni open van 12.00 tot 21.00 uur, toegang is gratis.

North Sea Tango Festival

Drie avonden dansen op de pier met live muziek van ingevlogen Argentijnse orkesten, lessen en workshops van kampioenen. Het North Sea Tango Festival strijkt van 9 tot en met 11 juni neer in Scheveningen. Als primeur haalt het festival de Argentijnse juryleden van het WK tango hierheen vanuit Buenos Aires.
De pier wordt drie dagen omgetoverd tot een tango-walhalla. Het hele programma vind je op de website. Voor sommige workshops kun je je nog inschrijven. Voor de avonden kun je online geen ticket meer kopen, maar is er aan de deur nog beperkte beschikbaarheid.

Wateringse Veld Loopfestijn

Hardlopen met deze temperaturen, je moet er misschien niet aan denken. Maar in Wateringse Veld trekken honderden mensen hun hardloopschoenen aan zondag voor het Wateringse Veld Loopfestijn. Er is een familieloop van 500 meter en hardloopwedstrijden van 2,5, 5 en 10 kilometer. Zie je het hardlopen wat minder zitten, dan kun je ook nog meedoen aan een wandeltocht van 5 kilometer.
Inschrijven kan online nog tot en met 10 juni. Op de dag zelf kun je bij de start nog startbewijzen kopen.

Wandeltocht 'Parels van Bezuidenhout'

Lekker wandelen of fietsen door Bezuidenhout kan zaterdag 10 juni tijdens de Pareldag. Er is een wandel- en fietsroute uitgezet, langs creatieve en getalenteerde bewoners. Bij hen thuis of op openbare locaties delen ze hun hobby's en passies.
51 'Parels van Bezuidenhout' zijn tijdens het evenement te bezichtigen. Van kunstwerken tot prachtige sieraden of inspirerende voordrachten. De route is te volgen tussen 11.00 en 16.30 uur en bekijk je op de website van Parels van Bezuidenhout.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!