Twee zwembaden in de zomervakantie dicht voor werkzaamheden

© Pixabay
DEN HAAG - Zwembaden het Hofbad en de Blinkerd zijn in de zomervakantie gesloten. De baden worden gerenoveerd en zijn daarom van 8 juli tot en met 20 augustus dicht. De andere vier gemeentelijke zwembaden blijven wel open in de zomerperiode.
Er wordt gekozen om de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren omdat er de rest van het jaar zwemles wordt gegeven. In de zomerperiode is het wel mogelijk om een zogenoemde 'turbozwemles' te volgen in de Houtzagerij. In drie of vier dagen achter elkaar kunnen kinderen dan bijles krijgen om door te gaan naar een volgend zwemniveau.
In het Hofbad in Leidschenveen-Ypenburg krijgen de vloeren een nieuwe coating en wordt er onderhoud gepleegd aan de glijbanen. Ook wordt er geschilderd en krijgt het recreatiebad ledverlichting. Op het wedstrijdbad komt een afdekdeken, deze komt op het bad zodra het zwembad gesloten is zodat het water minder snel afkoelt.

Rioolwarmte

Sportcomplex de Blinkerd op Scheveningen staat een duurzame renovatie te wachten. Warmte vanuit het riool moet er gebruikt worden om het complex te verwarmen. In de zomer wordt er gewerkt om dat in 2024 mogelijk te maken. Daardoor kan het zwembad straks zonder gebruik van aardgas verwarmd worden.
Den Haag heeft zes gemeentelijke zwembaden. Twee zijn er in de zomer dicht, maar de andere vier blijven open. Waterthor, Overbosch, de Houtzagerij en het Zuiderpark hebben in de zomervakantie aangepaste openingstijden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!