Vuurwerkfestival Scheveningen gaat weer niet door: 'We hebben er alles aan gedaan'

Vuurwerkfestival 2018
Vuurwerkfestival 2018 © Richard Mulder
DEN HAAG - Het vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar weer niet door. De organisatie van het Internationale Vuurwerkfestival heeft dat woensdag bekendgemaakt. De veertigste editie van het evenement kan niet doorgaan omdat kosten stijgen en het moeilijk is voldoende sponsoren te vinden.
De organisatie had eerder al het plan gedeeld om het festival in een nieuwe jas te steken. Vuurwerk zou daarbij deels worden vervangen door nieuwe elementen zoals een droneshow. Het extra geld dat daarvoor nodig is en de inflatie die zorgt voor hogere productiekosten zorgen ervoor dat men de begroting niet sluitend krijgt.
'Juist omdat wij voelen dat de ondernemers op strand en boulevard behoefte hebben aan een groot publieksevenement hebben we er alles aan gedaan', zegt woordvoerder Martin Wörsdörfer. 'In deze tijd een half miljoen op tafel krijgen, blijkt echt te ingewikkeld.'

Augustus 2024

Vorig jaar kon het festival ook al niet doorgaan. Dat kwam door een beperkte politiecapaciteit. Het evenement wordt nu opnieuw verplaatst, naar augustus 2024. 'We hebben er zeker alle vertrouwen in dat het dan door kan gaan.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!