'We vrezen na de deelscooter ook de deelstep te krijgen'

Step
Step © Pixabay
DEN HAAG - Nu er wordt gewerkt aan landelijke regels voor elektrische steps wil de ChristenUnie/SGP dat er in Den Haag lokaal beleid komt. Op die manier hoopt de eenmansfractie een wildgroei aan e-steps in de openbare ruimte voorkomen.
'Wij vrezen een beetje de e-step', zegt fractievertegenwoordiger Elisa van Vliet. 'We vrezen na de deelscooter ook de deelstep te krijgen en dat het centrum overspoeld wordt door de stepjes. En de openbare ruimte is voor iedereen.'
Minister Mark Harbers van Infrastructuur & Waterstaat wil dat goedgekeurde tweewielers in 2025 ook in Nederland de weg op kunnen. Verkeerswethouder Anne Mulder liet in mei aan BNR weten dat ze in onze stad de straat niet op zouden gaan.

Lokale regels

Dat ze er komen lijkt niet meer tegen te houden. 'Ze mogen straks de weg op', reageert Van Vliet. Wel ziet ze mogelijkheden voor lokale regels, bijvoorbeeld over waar ze geparkeerd mogen worden. 'Wij vragen de wethouder om een plan. Wat ons betreft komen er strenge regels.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!