Half Den Haag dreunt mee met concert Muse op Malieveld

Muse op het Malieveld
Muse op het Malieveld © Twitter @EelcoMulder
DEN HAAG - Bewoners van delen van Den Haag kunnen woensdagavond gratis meeluisteren met het concert van de Britse rockband Muse op het Malieveld. Door de noordoostenwind dreunen de klanken door tot aan Segbroek, Scheveningen en Loosduinen, blijkt uit berichten op social media. 'Het is te cool voor woorden. Ik herken gewoon sommige liedjes. Ik heb dit nog nooit zo meegemaakt', twittert Shareena. Maar niet iedereen is er blij mee: 'Wat een ontzettende herrie zeg', aldus Denise.
De 67.000 mensen die hebben betaald voor een kaartje op het Malieveld zijn dus lang niet de enigen die muzikaal vermaakt worden. 'Iets vertelt mij dat het aantal mensen dat Muse kent vanavond enorm zal toenemen', schrijft Yvonne op Twitter. Kilometers verderop lijkt het alsof je erbij bent. 'We kunnen zelfs het publiek horen', meldt Bridget die dik drie kilometer bij het Malieveld vandaan woont.
'Het is alsof ze in de gang staan', schrijft Ilse. En Ursula uit het Valkenboskwartier zal de afstandsbediening nodig hebben: 'Hier ook te horen boven de tv uit.' De Scheveningse Anna is blij met het gratis concert: 'Ik kan elk liedje echt perfect horen!'
Luister mee:
Maar lang niet iedereen is blij met de nummers van de rockband. 'Gemeente Den Haag, doe eens handhaven. Dit slaat nergens op', zegt Ewout. 'Wat een ontzettende herrie zeg. Ik dacht dat er in het park hier om de hoek iets te doen was, blijkt het helemaal vanaf het Malieveld te komen, een kleine 3 kilometer verderop. Bizar hard', aldus Denise.
Sommige mensen maken zich zorgen om het gehoor van de concertgangers. 'Ik hoop dat ze op het Malieveld gehoorbescherming gebruiken #decibelterreur', aldus Marlo. 'Stasbewonah' vindt het niet te harden, en zegt dat de gemeente Den Haag de geluidsoverlastlijn niet opneemt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!