Vijf originele plekken om af te koelen dit warme weekend

Spraypark in Drievliet
Spraypark in Drievliet © Linda van Dijk
DEN HAAG - Het kwik stijgt, dit weekend gaan we waarschijnlijk de 30 graden aantikken. Dat wordt zweten. Misschien snak je al naar verkoeling alleen bij de gedachte eraan. Dan kun je naar het strand of het zwembad gaan, maar als je daar niet zo'n zin in hebt hebben we nog vijf andere originele plekken op een rij gezet om lekker af te koelen.

Interactieve waterspeelplaats

Een pretpark in de hitte is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar het Haagse familiepark Drievliet heeft niet alleen de boomstammetjes, maar ook een waterspeelplaats waar je goed af kunt koelen. Het 'Spraypark' heeft dertig speelelementen: van een waterpiano tot een waterparaplu. Droog zul je niet blijven. Vooral voor kinderen de ideale plek op een zomerse dag.

Bioscoop

Het kan zo zijn dat je niet zo goed tegen hitte kan, of er gewoon niet van houdt. Dan is het in huis best moeilijk om daaraan te ontkomen. In de bioscoop kun je er wél goed aan ontsnappen. Bij Pathé is de temperatuur in de zalen altijd rond de 21 graden. Een heel verschil met de 30 graden buiten de komende dagen. Bak popcorn erbij en afkoelen maar.
De nieuwe relax-seats
De nieuwe relax-seats © Pathé

Haagse bos

In de stad kan de temperatuur flink oplopen, zeker op plekken met weinig groen en veel steen. Gelukkig is er genoeg groen in de buurt. Ga bijvoorbeeld naar het Haagse bos. De schaduw van de bomen zorgt voor veel verkoeling. Een goede plek dus voor een rustige wandeling of picknick. Maar maak er geen intensieve hike van, met warm weer kun je beter je krachten sparen.

Het water op

Je hoeft het water natuurlijk niet in als je ook erop kan. Huur een bootje, of doe een rondvaart door de Haagse grachten. En wist je dat je in Den Haag ook kunt suppen? Over de grachten of in het Westbroekpark. Met een beetje oefening hoef je niet eens nat te worden, maar voor wat extra verkoeling kun je natuurlijk altijd toch even het water ingaan.

Skiën in de Uithof

Wil je zo graag ontsnappen aan de hitte dat geen airco er tegenop kan? Dan zit er maar één ding op: de sneeuwbaan van de Uithof. Die is ook in de zomer gewoon open namelijk. Terwijl iedereen buiten op het strand ligt, trek jij gewoon je skibroek en handschoenen aan en stap je daar de sneeuw in. En koud is het er zeker, de temperatuur in de hal is namelijk min 8. Dat wordt wel even wennen als je daarna weer naar buiten gaat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!