Zorgvervoer zoekt zestig nieuwe chauffeurs: 'Kans voor jongeren, 50-plussers of statushouders'

Wethouder Kavita Parbhudayal en directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer
Wethouder Kavita Parbhudayal en directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het Haags zorgvervoer zoekt per direct zestig nieuwe chauffeurs om hulpbehoevende Hagenaars te vervoeren. Vrijdagmiddag is er bij het ADO-stadion een kennismakingdag voor geïnteresseerden.
Afgelopen jaar maakte Noot Personenvervoer zo'n 480.000 ritten, in totaal goed voor zo'n 2,5 miljoen kilometer. In Den Haag zijn er 14.000 mensen die gebruik maken van dit zogenoemde Wmo-vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoekje naar het ziekenhuis, de kapper of bioscoop. Reizigers betalen 28 euro per jaar en kunnen dan onbeperkt gebruik maken van het vervoer.
De gemeente vindt het belangrijk dat ook mensen die minder mobiel zijn niet thuis blijven zitten. 'Chauffeurs van Noot zijn van grote maatschappelijke waarde, want zij vervoeren veel inwoners die hulpbehoevend zijn of een beperking hebben. Daardoor blijven mensen mobiel en kunnen zij blijven deelnemen aan de samenleving', zegt wethouder Kavita Parbhudayal (VVD).

Personeelstekort

Maar Noot kampt met een groot personeelstekort. Daarom organiseren ze nu een wervingsdag. 'Wij bieden baankansen aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en gepensioneerden', zegt directeur Martijn Kersing.
Wie een baan wil als chauffeur is de komende jaren voorzien van een baan. Noot heeft voor dit vervoer een meerjarig contract met de gemeente. 'We kunnen nieuwe chauffeurs perspectief bieden op een langdurige bijeenkomst.
De kennismakingsdag is vrijdag 9 juni tussen 15.00 en 19.00 uur bij het ADO-stadion. Meer informatie vind je op de site van Noot.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!