Gemeente kreeg 85 klachten over lawaai van concert Muse op Malieveld

Muse op het Malieveld
Muse op het Malieveld © Twitter @EelcoMulder
DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft ongeveer negentig meldingen gekregen over het concert van de Britse rockband Muse woensdagavond op het Malieveld. In 85 gevallen ging het om een klacht en er waren circa vijf 'positieve reacties'.
De gemeente zegt dat de stand van de wind er mogelijk voor zorgde dat de muziek in grote delen van de stad te horen was.
Concertorganisator MOJO zegt zelf geen klachten te hebben gehad van omwonenden. De gemeente en MOJO laten weten dat het concert binnen de gestelde geluidsnormen viel. Hier werd ook op gecontroleerd tijdens het optreden, met drie meetpunten rondom het Malieveld.

Geluidsnormen

Als de geluidsnormen wel zouden worden overschreden, zou de organisator een melding krijgen om het geluid zachter te zetten. De gemeente gaat de klachten van omwonenden 'registreren en beantwoorden'.
Op sociale media plaatsten inwoners uit een groot deel van de stad berichten over het geluid. De ene Hagenaar was blij mee te kunnen luisteren, de andere sprak van 'ontzettende herrie'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!