Papegaaienshows en ander dierenentertainment moeten voortaan vergunning aanvragen

Foto ter illustratie: PXHere
Foto ter illustratie: PXHere
DEN HAAG - Wie een dierenshow wil organiseren in Den Haag moet voortaan een vergunning aanvragen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten na een motie van de Partij voor de Dieren (PvdD). 'Het liefst zouden we het gebruik van dieren voor vermaak verbieden, maar dit is nog niet mogelijk. We zorgen nu voor duidelijke regels en maken de handhaving makkelijker', zegt fractievoorzitter Robert Barker.
De vergunningsplicht geldt voor bijvoorbeeld papegaaienshows op de Scheveningse Boulevard en andere vormen van het commercieel tentoonstellen van levende dieren. Volgens de partij is het onverantwoord om dieren bijvoorbeeld lang in de brandende zon te zetten voor entertainment.
De PvdD vroeg hier al langer aandacht voor in de raad. Toch zou de partij liever een verbod zien op shows met dieren, maar dat is juridisch niet mogelijk voor de gemeente, zegt de Partij voor de Dieren. Daarom is de PvdD wel blij met duidelijke regels.
'We blijven ons inzetten om dieren te beschermen tegen uitbuiting, zelfs als we nog honderd voorstellen moeten indienen. Zo werken we naar een diervriendelijke wereld.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!