Bromfietser (23) bijt, beledigt en trapt agenten bij aanhouding voor gevaarlijk rijgedrag

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - De politie heeft zondag een 23-jarige man aangehouden nadat hij gevaarlijk rondreed op een deelscooter reed en mogelijk onder invloed was. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. Hij trapte naar de agenten, beledigde ze en beet een van hen.
De man werd zondagavond betrapt toen hij zonder helm op een deelscooter reed over een fietspad op van de Van Alkemadelaan. Hij reed door rood en ging met 45 kilometer per uur de kruising met de Waalsdorperweg over. Daarna haalde hij een groep fietsers rechts in waarbij hij over de stoep reed. Later zagen agenten hem met dezelfde snelheid tussen een groep fietsers doorrijden.
Agenten konden de man aanspreken toen hij werd opgehouden door weer een groep fietsers. 'Bij die controle bleek dat hij niet stabiel liep en dat hij naar alcohol rook', meldt de politie. Vervolgens weigerde hij mee te werken aan een blaastest.

Blaastest

Vanwege het rijgedrag, het vermoeden dat hij onder invloed was en omdat hij niet mee wilde werken aan een blaastest werd de man aangehouden. 'Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig, trapte naar de agenten, beet één van hen en uitte beledigingen.'
Zijn moeder kwam ook opdagen. Zij vertelde dat de man een operatie had gehad. Waarop hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor controle. Daar werd bloed afgenomen om te zien of hij onder invloed was. De man kreeg uiteindelijk een proces-verbaal en een zes uur durend rijverbod.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!