ADO-eigenaar gaat geld beschikbaar stellen om doelstelling te verwezenlijken: 'Promoveren'

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - ADO Den Haag wil aankomend seizoen promoveren naar de Eredivisie. Die doelstelling spreekt technisch directeur Joris Mathijsen twee weken voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen uit. 'Als wij zeggen dat de doelstelling promoveren is, dan is een onderdeel ook budget', klinkt Mathijsen duidelijk.
Mathijsen doet zijn verhaal tijdens zijn eerste kop koffie met de pers. 'Graag had ik deze kennismaking gedaan tijdens de presentatie van de nieuwe hoofdtrainer, maar het ziet er naar uit dat we daar nog even de tijd voor nodig hebben. Het is een zorgvuldig proces. Waar we nu staan in het proces? Daar ga ik uiteraard niet op in.'
Duidelijk is wel dat Fred Grim (FC Emmen) en Danny Buijs (Fortuna Sittard) het niet gaan worden. Beide heren werden in de afgelopen weken genoemd als mogelijk nieuwe trainer van ADO Den Haag. In de wandelgangen wordt momenteel ook Kevin Hofland gelinkt aan ADO. 'Wij hebben intern een deadline afgesproken voor het vastleggen van de nieuwe trainer', aldus Mathijsen, die verder niet op namen in gaat.
De 43-jarige Mathijsen werd eind mei gepresenteerd als technisch directeur van ADO Den Haag. Eerder vervulde hij die functie bij Willem II. Als speler droeg de verdediger het shirt van Willem II, AZ, Hamburger SV, Malaga en Feyenoord. In totaal speelde hij 84 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Vanaf 19 juni vormt hij samen met algemeen directeur Natascha van Grinsven de directie van de Haagse voetbalclub.
Mathijsen vervolgt zijn verhaal: 'Deze club moet terug naar de Eredivisie. Of die uitspraak niet te gewaagd is? Nee! Deze club hoort thuis in de Eredivisie. Wij kunnen geen seizoen laten lopen, dus ook aankomend seizoen gaan wij voor promotie. Ik vind dat je van elkaar moet eisen dat deze club zo snel mogelijk terug moet.’
De uitspraken van Mathijsen staan haaks op eerdere uitspraken van algemeen directeur Edwin Reijntjes. Hij liet weken geleden doorschemeren dat het aankomend seizoen een stuk minder rooskleurig wordt. Zo zou eigenaar Bolt minder willen investeren en meer met eigen jeugd willen gaan voetballen. De verwachting is dat eigenaar Bolt voor de start van de competitie haar plannen uit de doeken doet.
‘Deze club heeft alle ingrediënten om een stabiele eredivisieclub te worden, maar dat ben je niet, daar werk je naar toe. Op het moment dat je wil promoveren ga je investeren in je selectie, maar ook in je faciliteiten. Investeren gaat niet altijd om geld, maar ook om goede mensen, structuur in de organisatie en verder professionaliseren’, aldus Mathijsen.
Hoe Mathijsen te werk wil gaan laat hij nog in het midden. 'Wij zijn de club aan het analyseren. Vanuit daar willen we zaken gaan veranderen en verder professionaliseren. Er is een nieuwe algemeen- en technisch directeur, de eigenaar heeft een duidelijke visie hoe we de komende jaren verder willen. De waarheid is wel dat je het afgelopen seizoen – met niet de minste coach aan het roer - de play-offs niet heb gehaald. Dat heeft een reden. Dat is een onderdeel van de analyse.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!