Automobilist klemgereden en aangehouden na nachtelijke achtervolging door centrum

Auto klemgereden na achtervolging
Auto klemgereden na achtervolging © Regio 15
DEN HAAG - Na een achtervolging door het centrum heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een vrouw aangehouden. Haar auto werd uiteindelijk door agenten klemgereden. Dat gebeurde nadat de vrouwelijke bestuurder een politiecontrole wilde ontwijken.
Agenten wilden de auto van de vrouw afgelopen nacht rond tien over half een controleren en gaven een stopteken. De vrouw ging er met hoge snelheid vandoor. Daarbij reed ze meermaals door rood en ramde ze een andere auto. Agenten die haar achtervolgden, konden de auto op de Waldorpstraat klemrijden. Hierbij raakte ook de politieauto beschadigd.
Nadat de auto was gestopt, besloot de bijrijder te voet te vluchten, maar die kon alsnog worden aangehouden. Ook de bestuurder en een andere inzittende werden aangehouden. Alleen de bestuurder van de auto zit dinsdag nog vast. Ze wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. De vrouw wil volgens de politie niet meewerken, daarom is haar identiteit onbekend. De politie vraagt getuigen van de achtervolging om contact op te nemen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!