Uittips Den Haag: Vlaggetjesdag, Festival Classique, HipFest Scheveningen, verjaardag Escher

Vlaggetjesdag
Vlaggetjesdag © Richard Mulder
DEN HAAG - De temperaturen lopen dan niet zo hoog op als vorige week, maar toch staat er weer een warm weekend voor de deur. Met weer genoeg dingen te doen. Je leest alles in de uittips van deze week.

Vlaggetjesdag

Elk jaar kondigt Vlaggetjesdag de komst van de Hollandse Nieuwe aan. Op die nieuwe haring moeten we nog even wachten. Het haringseizoen is uitgesteld, maar Vlaggetjesdag op Scheveningen gaat zaterdag 17 juni gewoon door.
Het is een dag vol activiteiten, die om 10.00 uur beginnen in de 2e Haven. Met onder meer het Schevenings Vissersvrouwenkoor, een kinderprogramma met Ernst en Bobbie en een afsluitend optreden van Xander de Buisonjé.

Festival Classique

Een klassiek muziekfestival midden op het strand. Vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni is het weer tijd voor Festival Classique. Met je voeten in het zand geniet je van klassieke muziek, maar er is ook popmuziek, film en dans.
Ensemble De Formule tijdens een vorige editie van Festival Classique
Ensemble De Formule tijdens een vorige editie van Festival Classique © Anne Reitsma Fotografie
Van een strandopera tot een interactieve geluidswandeling, drie dagen lang is er van alles te beleven op het strand van Scheveningen.
Sommige acts zijn gratis, voor andere dingen moet je tickets kopen. Bekijk hier het hele programma.

HipFest Scheveningen

Gratis popfestival HipFest barst vrijdag 16 juni los in de Keizerstraat in Scheveningen. Er spelen bekende acts, jonge talenten en opkomende bands. En dat vlakbij de Noordzee. Van indierock tot reggae en van urban tot alternatieve rock, het komt allemaal voorbij.
Het festival start om 17.30 uur. Toegang is gratis. Het hele programma vind je hier.

Dag van de Architectuur

Zaterdag 17 juni is het de Dag van de Bouw, in Den Haag ook wel omgedoopt tot Dag van de Architectuur. Bouwplaatsen worden die dag opengesteld voor het publiek. In Den Haag kun je een exclusief kijkje nemen op het Binnenhof, dat voor het eerst sinds de renovatie weer opengaat voor publiek.
Op het moment van schrijven zijn voor enkele tijdsloten nog tickets te reserveren voor een kijkje op het Binnenhof.

Feestdag Escher

Heel 2023 staat in het teken van Maurits Cornelis Escher. Maar 17 juni is in dit jubileumjaar een extra bijzondere dag: zaterdag is het namelijk 125 jaar geleden dat Escher werd geboren. Die dag is daarom het startsein voor een feestelijke Escherweek in het Kunstmuseum. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud en natuurlijk de tentoonstelling 'Escher - Andere wereld'.
© Kunstmuseum Den Haag

Internationale Yoga Dag

Zin in een sportief weekend? Daarvoor moet je zondag 18 juni in het Atrium in Den Haag zijn. De ambassade van India organiseert daar de Internationale Yoga Dag. Tussen 10.00 uur en 10.45 kun je binnenkomen, daarna volgt tussen 11.00 en 12.00 uur een yogasessie.
Meedoen is gratis en je hoeft je ook niet aan te melden. Voor iedereen is een yogamat aanwezig, maar lekker zittende kleding moet je zelf meenemen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!