Ajax bevestigt: Hagenaar Maurice Steijn verkast van Rotterdam naar Amsterdam

© Ajax
DEN HAAG - Hagenaar Maurice Steijn is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De Amsterdamse club heeft woensdag bevestigd dat de club met de trainer en Sparta Rotterdam tot overeenstemming is gekomen. Het contract van Steijn gaat in op 1 juli en heeft een looptijd van drie jaar. 'Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht', directeur voetbalzaken Sven Mislintat.
Steijn kwam in de jaren 90 als speler uit voor ADO Den Haag en later NAC Breda. In Den Haag was hij van 2011 tot 2014 hoofdtrainer van het eerste elftal van ADO, eerder was hij al interim-trainer bij de club. Daarna volgde het trainerschap bij VVV Venlo. In 2019 vertrok hij naar Al-Whada FC in de Verenigde Arabische Emiraten om een jaar later terug te keren naar NAC. Het afgelopen seizoen was de oefenmeester actief bij Sparta.
Said Bakkati wordt assistent-trainer. Sinds november vorig jaar werkt hij onder Dick Advocaat bij ADO. Er wordt nog gezocht naar nog een assistent om de technische stad van Steijn compleet te maken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!