Van programma tot parkeren: alles wat je moet weten over Vlaggetjesdag

© Richard Mulder
DEN HAAG - Geen Hollandse Nieuwe, geen probleem. Vlaggetjesdag gaat ondanks het uitstellen van het haringseizoen gewoon door zaterdag 17 juni. Met haring van vorig jaar. Toch wordt er weer van alles georganiseerd op Vlaggetjesdag. Lees hier alles wat je moet weten.

Hoofdpodium

Het hoofdpodium in de 2e Haven van Scheveningen heeft een uitgebreid programma, met een afsluitende slotact om
10.15 uur Shantykoor Scheveningen
10.45 uur Schevenings Vissersvrouwenkoor
11.00 uur Officiële opening
12.15 uur Metro Concertband
13.15 uur Kindertheaterkoor de Zeesterren en Zingverhalen schoolkoor
13.40 uur Kinderprogramma met Ernst, Bobbie en de rest
14.30 uur Ragmob
16.15 uur Vlaggetjesdag Sing ALong
18.00 uur Xander de Buisonjé

Entertainment op de kade

Op de kade zal ook entertainment zijn. Twee Dixieland-bandjes - Amerikaanse jazzmuziek - zullen hun vrolijke muziek spelen. Tussen 11.00 en 15.00 uur, en tussen 13.00 en 17.00 uur.

Bereikbaarheid

De organisatie adviseert bezoekers om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo gaan er verschillende bussen en tramlijnen naar Scheveningen, zoek vooraf even de actuele reisinformatie op.
Ook rijden er zaterdag historische trams van het Haags Openbaar Vervoer Museum tussen 11.00 en 17.00 uur elke 20 minuten via de route van lijn 11 tussen Station Hollands Spoor en Scheveningen Haven. Let op: hier kun je niet met je ov-chipkaart reizen, betalingen kunnen alleen met pin- of creditcard (3,40 voor enkele reis en 5 euro retour).
Door het warme weer en verschillende evenementen kan het erg druk worden op Scheveningen. Als je met de auto komt, wordt daarom geadviseerd een Park + Beach locatie op te zoeken. Op deze plekken kun je voordelig parkeren en met het ov verder reizen.
Voor bezoekers op de fiets wordt een speciale fietsenstalling ingericht op het Radio Hollandplein.
Vlaggetjesdag is in 1947 ontstaan als viering van de eerste vangst van de Nieuwe Haring. Al 70 jaar komt heel Nederland traditiegetrouw samen op de kade in Scheveningen voor een feestelijk ontvangst van de Nieuwe Haring. Vlaggetjesdag is een jaarlijks gratis toegankelijk evenement op Scheveningen. Ook al is er geen Hollandse Nieuwe is door de omvang van het evenement toch besloten het door te laten gaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!