Geslaagde leerlingen hijsen de vlag op het dak van het stadhuis: 'Ik ben supertrots!'

De geslaagde leerlingen met wethouder Hilbert Bredemeijer
De geslaagde leerlingen met wethouder Hilbert Bredemeijer © Frank Jans
DEN HAAG - De opluchting en blijdschap is op de gezichten van de leerlingen te zien. Een paar uur geleden hebben ze dan eindelijk het verlossende belletje gekregen met de boodschap dat ze geslaagd zijn van de middelbare school. Om dit te vieren mochten vier leerlingen uit onze stad de vlag hijsen op het dak van het stadhuis.
'Mag ik jouw rugzak even lenen?' vraagt wethouder Hilbert Bredemeijer aan de geslaagde leerlingen op het dak van het stadhuis. 'Dan maken we die samen met de Nederlandse vlag vast en hijsen we 'm samen omhoog.'
Stiekem had Thijs Kok van het Maris College Belgisch Park wel verwacht dat hij zou slagen, maar helemaal zeker wist hij het nog niet. Totdat hij vandaag tijdens de rijles dan eindelijk zijn telefoon hoorde gaan. 'Ik heb gevraagd aan mijn rijinstructeur of hij wilde opnemen en dat deed 'ie. Toen ik hoorde dat ik geslaagd was, reed ik op de snelweg. Ik was superblij', vertelt de vwo-leerling uitgelaten.
Je ziet nu overal door de stad die vlaggetjes hangen
Ook Galya Stoyanova is door het dolle heen. Toen de leerling van praktijkschool De Einder vandaag het nieuws hoorde van haar docent, wist ze al gelijk dat ze geslaagd was. 'De meester vertelde dat hij goed nieuws had, dus toen wist ik het meteen. Ik ben supertrots', reageert ze met een lach op haar gezicht.
Het vertrouwen van haar ouders heeft de leerling geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. 'Ze hebben altijd tegen me gezegd dat ik het kan. Dat heeft enorm geholpen. Hierna wil ik MBO niveau 2 doen en uiteindelijk hoop ik politieagent te worden', vertelt ze.

Overal de vlag uit

Voor de wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport is dit één van zijn favoriete momenten van het jaar. 'Ik vind het fantastisch, want je ziet nu overal in de stad die vlaggetjes hangen', vertelt Bredemeijer. En trots is hij ook zeker op de leerlingen uit zijn stad. 'De ene gaat in Delft studeren, de andere gaat de hotelschool doen in Den Haag en een ander in Breda. Die verschillende verhalen zijn geweldig om te horen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!