Peter Douglas trad op voor Frank Sinatra: 'Hoe bizar is dat'

Peter Douglas
Peter Douglas © Den Haag FM
DEN HAAG - Een concert geven op een verjaardagsfeest van een van de grootste zangers aller tijden. Peter Douglas kreeg het voor elkaar. Hij werd naar New York gevlogen om een optreden te verzorgen tijdens de 81ste verjaardag van Frank Sinatra. Old blue eyes was er wegens ziekte zelf niet live bij, maar volgde het wel opstand via speciale telescoopschotels. En ook miljoenen Amerikanen keken mee.
Douglas zal het optreden in 1996 niet snel vergeten, vertelt hij in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. Nancy Sinatra, de andere dochters van de zanger en Frank jr. waren op het feest. 'Daarnaast liep er nog zo'n tweehonderd man rond met gouden rolexen, dat was niet normaal', herinnert Douglas zich.
'Op dit moment realiseer ik me ook weer hoe bizar dat is. De uitnodiging volgde nadat ik Thank You Frank samen had geschreven met Lucy Steymel. Daarna heb ik het opgenomen met een gigantische bigband. Onlangs heb ik dit liedje opnieuw uitgebracht, omdat het 25 jaar oud is.'

Optreden bij Simonis

Douglas is in Nederland bekend vanwege zijn vertolking van de nummers van Sinatra. In 1986 werd hij de onbetwiste winnaar van de destijds mateloos populaire Soundmixshow van Henny Huisman. En hij heeft een speciale band met Scheveningen. Zo maakte de bekende Scheveningse fotograaf René Oudshoorn de eerste foto van Douglas nadat hij de Soundmixshow won. Sindsdien zijn de zanger en het oud-raadslid van Hart voor Den Haag goed bevriend geraakt.
Ook treedt Douglas al langer dan tien jaar met regelmaat in de Scheveningse horecazaken op Scheveningen van de familie Simonis. 'Dat is een van de weinige families in Nederland die echt begrijpt hoe de horeca werkt.'
Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!