Voetbalkooi Houtrustweg lijkt eindelijk terug te keren: 'Jeugd heeft behoefte aan speelplek'

© Google Maps
DEN HAAG - De voetbalkooi op de Houtrustweg in Duindorp lijkt eindelijk terug te komen. De gemeente laat donderdag weten dat op maandag 3 juli wordt begonnen met de werkzaamheden om de kooi terug te laten keren. 'We kunnen de jeugd niet nóg langer laten wachten', zegt wethouder Anne Mulder (VVD). 'Zij hebben grote behoefte aan een speelplek. Daarom hebben we besloten tot plaatsing van de voetbalkooi.'
In september van 2019 werd de voetbalkooi tijdelijk weggehaald vanwege bouwwerkzaamheden. Door de herinrichting van de Houtrustweg (vanaf de Pluvierstraat tot het Zuiderstrandtheater) verdween hij tijdelijk.
In 2021 was er eindelijk goed nieuws: de kooi zou terugkomen. Dat kon uiteindelijk niet doorgaan omdat er bezwaar was aangetekend. Op 26 april van dit jaar deed de rechter uitspraak en stelde 'dat de voetbalkooi geplaatst mag worden'.

Hoger beroep mogelijk

'Als gemeente vonden wij de Houtrustweg altijd de juiste plek voor de voetbalkooi', reageert Mulder. Helemaal zeker is het allemaal nog niet, er bestaat de mogelijkheid dat mensen in hoger beroep gaan.
Daar zegt de wethouder nog niet over geïnformeerd te zijn. 'We hebben nog niet gehoord van de rechtbank of er wel of geen hoger beroep is ingediend tegen de uitspraak.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!