Appie van de Haagse Markt wordt lid Nationaal Comité 4 en 5 mei

Appie El Massaoudi
Appie El Massaoudi © Eigen foto
DEN HAAG - Abdelmonaim El Massaoudi, in de stad beter bekend als Appie van de Haagse Markt, wordt bestuurslid bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hij wil in die nieuwe functie jongeren meer betrekken bij 4 en 5 mei, vertelt hij. 'En hen bewust te maken van het gedachtegoed achter de Dodenherdenking en de viering van de bevrijding.'
Het comité maakte donderdag bekend dat El Massaoudi én voormalig acteur, cabaretier en presentator Jörgen Raymann voor een periode van zes toetreden tot het bestuur.
El Massaoudi begeleidt als sociaal ondernemer via zijn bedrijf op de Haagse markt jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Appie, zoals Den Haag hem kent, is daarnaast actief als bestuurslid binnen MKB Den Haag. Volgens het comité ziet hij het als zijn opdracht om ook de jongeren uit de groepen die hij begeleidt, kennis te laten maken met 4 en 5 mei. Hij wil jongeren 'meenemen in het verhaal van Nederland', nadat hij dat verhaal zelf steeds beter heeft leren kennen en zich ermee verbonden voelt.

Veel kennis

De voorzitter van het Nationaal Comité Wim van de Donk is verheugd over de toetreding van de nieuwe bestuursleden tot het comité: 'De vacatures zijn ingevuld door mensen die met veel kennis, engagement en toewijding willen bijdragen aan de opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.'
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft, zoals het officieel heet 'als taak richting, inhoud en vorm te geven aan herdenken en vieren en de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!