Chaos op Melis Stokelaan: politieauto klapt op paal, man rijdt door afzetting en vechtpartij

De onherkenbare politieauto liep forse schade op
De onherkenbare politieauto liep forse schade op © Regio 15
DEN HAAG - Een flinke chaos op de Melis Stokelaan in Den Haag vrijdagmiddag. Een onopvallend politievoertuig klapte daar op een paal. Twee andere auto's raakten bij de botsing beschadigd. In de nasleep van het ongeluk moest de politie op hetzelfde kruispunt ook nog optreden tegen een man die door een afzetting heenreed en werd iemand aangehouden bij een vechtpartij.
Het ongeval vond vrijdag plaats rond 17.30 uur ter hoogte van de Aagje Dekenlaan. Hoe de onherkenbare politiewagen tegen de paal tot stilstand kwam, is nog niet bekend. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is in volle gang, meldt een woordvoerster van de politie.
De politieagent die het ongeval veroorzaakte, is onderzocht in het ziekenhuis. 'We hopen dat hij vanavond (vrijdagavond, red.) weer gewoon naar huis kan', vertelt de zegsvrouw. Bij de aanrijding tussen drie voertuigen werd ook een geparkeerde auto geraakt. Door de flinke aanrijding rijdt tramlijn 9 om.

Agressief

Na het ongeval werd de omgeving afgezet met linten. Een automobilist reed door de afzetting heen en raakte daarbij een pylon. De bestuurder werd vervolgens tot stoppen gemaand, waarna hij zich agressief gedroeg tegenover de politieagenten. 'De man is daarbij aangehouden en heeft een boete gekregen', vervolgt de woordvoerster. 'Daarna is hij weer heengezonden.'
Ook bij snackbar Het Hapje vond een aanhouding plaats. Een man zou het personeel van de snackbar met de dood hebben bedreigd. 'Het klopt dat we iemand hebben aangehouden bij een vechtpartij in de snackbar', aldus de woordvoerster.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!