Bordjes wijzen verkeerde kant op, waar is nou het Binnenhof?

© Omroep West
DEN HAAG - De zwarte navigatiebordjes die bezoekers moeten helpen bij het vinden van bestemmingen als het Binnenhof en het Mauritshuis, zorgen hier en daar voor verwarring. Op het Spui bijvoorbeeld. Ze wijzen daar namelijk precies de verkeerde kant op.
Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat collega's er op navraag even langs zijn gegaan. 'De collega's zagen inderdaad dat de paal helemaal verkeerd stond. Hij wordt nu zo snel mogelijk aangepast.'
In januari dit jaar bleek al dat de borden niet overal in de stad de juiste kant op wijzen. Of althans, niet in de meest directe richting. Dat komt volgens de woordvoerder doordat de bewegwijzering soms niet de meest logische, maar de meest veilige route stuurt.

Mensen worden soms 'omgeleid'

'Mogelijk loopt de logische of rechte lijn naar het doel over een locatie waar geen voetgangersoversteek is, of een andere verkeersonveilige situatie. In dat geval wordt de voetganger 'omgeleid' over verkeersveilige voetgangersoversteken', zegt de woordvoerder.
Volgens de gemeente krijgen zij dagelijks meldingen over schade aan de bewegwijzering. 'Vervolgens onderzoeken we of de melding ook echt klopt. Indien nodig laten we dan de schade herstellen. Ook als een bord fout is geplaatst, herstellen we dat.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!