Verdachte (56) steekpartij Turfmarkt aangehouden, Albert Heijn-medewerkster (36) doodgestoken

Bij een steekpartij in een supermarkt kwam dinsdag een 36-jarige vrouw om het leven
Bij een steekpartij in een supermarkt kwam dinsdag een 36-jarige vrouw om het leven © Regio15
DEN HAAG - Bij een steekpartij in een vestiging van Albert Heijn aan de Turfmarkt is dinsdagochtend iemand neergestoken. Een 36-jarige medewerkster van de supermarkt is aan haar verwondingen overleden, meldt de politie. Een 56-jarige verdachte is aangehouden.
Hulpdiensten werden rond 7.00 uur gealarmeerd over de steekpartij. Daarbij werden meerdere ambulances opgeroepen. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Bij het verlenen van hulp raakte een agent gewond. De verdachte kon op heterdaad worden aangehouden, meldt de politie.
De supermarktvestiging is dinsdagochtend met zwarte schermen afgezet. Ook een deel van de Turfmarkt is met linten afgezet. Ook aan de achterzijde van het pand (Schedeldoekshaven) zijn linten gespannen.
De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen van het incident. Medewerkers van de Albert Heijn worden opgevangen in het universiteitsgebouw naast de winkel, weet Omroep West. Ze krijgen slachtofferhulp. Ook burgemeester Jan van Zanen is naar de plek van het incident gegaan om polshoogte te nemen.
Het hoofdkantoor van Albert Heijn laat in een verklaring weten 'geschokt en verslagen' te zijn door het dodelijke steekincident in het filiaal aan de Turfmarkt. 'Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en collega's. Wij richten ons nu op de zorg voor onze collega’s in de winkel.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!