ADO Den Haag verkoopt talent Finn van Breemen voor één miljoen euro aan FC Basel

© ADO Den Haag
DEN HAAG - Finn van Breemen verlaat ADO Den Haag en gaat de komende seizoenen spelen voor FC Basel. De Haagse profclub krijgt ongeveer één miljoen euro van de club uit Zwitserland voor de twintigjarige verdediger. Van Breemen schaart zich daarmee in klein gezelschap. Slechts een handvol spelers ging voor meer dan een miljoen euro weg bij ADO.
Het talent uit Pijnacker beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak in Den Haag. Na sporadisch een aantal wedstrijden te hebben gespeeld onder Dirk Kuijt, kreeg hij onder diens opvolger Dick Advocaat een vaste basisplaats. In totaal kwam hij vorig voetbaljaar tot achttien wedstrijden memoreert Omroep West.
Zijn nieuwe club FC Basel behoort de afgelopen twintig jaar steevast tot de top drie van Zwitserland. Ook Europees gooit de club bij tijd en wijle hoge ogen. Meermaals werd de groepsfase van de Champions League overleefd. In de andere Europese toernooien wisten de Zwitsers ook ver te komen. Vorige maand strandde de club bijvoorbeeld in de halve finale van de Conference League.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!