Sjaak Polak gaat team met werkloze voetballers trainen: 'Ik vind het een eer'

Sjaak Polak
Sjaak Polak © Den Haag FM
DEN HAAG - Sjaak Polak is komend jaar de trainer van Team VVCS. Daarmee heeft de Haagse trainer een nieuwe klus nadat hij onlangs na vier seizoenen afzwaaide als trainer van de ADO Den Haag Vrouwen.
Team VVCS is van de voetballersbelangenorganisatie VVCS en bestaat uit profvoetballers zonder contract. De werkloze spelers worden professioneel begeleid tijdens trainingen en spelen wedstrijden in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Het doel van het VVCS-team is dat spelers fit blijven en zichzelf in de kijker spelen bij profclubs.
Team VVCS is blij met de de komst van Polak. 'Sjaak is een bevlogen coach, die we kennen als iemand die kan zorgen voor een goeie sfeer. Maar die ook zegt waar het op staat en in al zn bevlogenheid iedereen weet mee te krijgen in z'n enthousiasme en strijdlust', aldus manager Arjan Ebbinge.

Een eer

Polak: 'Ik vind het een eer om dit jaar Team VVCS te mogen coachen. Het is een mooie uitdaging om met een groep spelers die fit bij hun volgende club willen verschijnen, goede resultaten neer te zetten. Daarnaast vind ik het ook belangrijk plezier te hebben in de weg daar naartoe. Ik zet daarbij de lijnen uit, en zal mijn uiterste best doen, iedereen daar in mee te nemen.'
De oud speler van onder meer FC Twente, ADO Den Haag en Sparta was de afgelopen vier jaar coach van de ADO Den Haag Vrouwen. Komend seizoen is Polak echter ook beschikbaar als trainer in het mannenvoetbal. Afgelopen weekeinde wist hij als interim-coach Laakkwartier via de nacompetitie voor de derde klasse te behouden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!