Zeven actievoerders aangehouden voor lopen op snelweg en bekladden wanden Utrechtsebaan

© Extinction Rebellion Nederland (Twitter)
DEN HAAG - Direct na de persconferentie bij de A12 waar Extinction Rebellion aankondigde de Utrechtsebaan vanaf september dagelijks te gaan blokkeren hebben een aantal actievoerders de wanden van de tunnelbak beklad. De politie heeft zeven actievoerders aangehouden. Zes van hen spoten leuzen op de wanden van de tunnelbak.
De actievoerder liepen rond kwart over 12 de weg op en brachten teksten als 'stop fossiele subsidies' aan op de wanden. De actievoerders zijn aangehouden omdat ze op de weg liepen, meldt de politie. Voor het bekladden van de wanden wordt aan het Openbaar Ministerie gevraagd het zestal te vervolgen.
Er wordt een bedrijf ingeschakeld om de leuzen te verwijderen. 'De gemeente probeert de kosten te verhalen op de actievoerders', stelt de politie. De gemeente liet eerder weten dat dat pas kan als de actievoerders als dader zijn veroordeeld. Eerder kostte het ruim 15.000 euro om de wanden van de Utrechtsebaan te laten schoonmaken, deels komt dat door bijkomende kosten voor verkeersmaatregelen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!