Verdachte doodsteken medewerkster was net vrij na aanhouding in andere Albert Heijn

© Omroep West
DEN HAAG - De verdachte van het doodsteken van een medewerkster van de Albert Heijn in Den Haag werd op 14 april dit jaar opgepakt in een ander filiaal van de supermarkt. In Zwijndrecht zou hij een pak melk hebben geopend in de supermarkt, nog voordat hij had afgerekend. Op 9 juni kwam hij vrij. De 56-jarige man werd opgesloten in het politiebureau en was daar erg boos over.
In een post op sociale media beschrijft de verdachte, Jamel L., hoe hij is opgepakt. Hij noemt het een daad van racisme en zegt uiteindelijk lange tijd in een Haagse gevangenis te hebben gezeten. Dat alles schrijft hij op 12 juni dit jaar. Op 9 juni kwam hij vrij van die diefstal in de Albert Heijn. Zijn huidige advocaat wil niks over de zaak kwijt omdat het onderzoek nog in volle gang is.
De rechtbank bevestigt dat de man in de supermarkt is aangehouden op 14 april. Hij werd ingesloten en moest voorkomen voor de diefstal én het bedreigen van medewerkers van de gemeente Zwijndrecht. Dat laatste deed hij december vorig jaar. De rechtszaak tegen de man werd gecombineerd. 'Jullie weten niet met wie je te maken hebt. Jullie hebben te maken met deze donkere, zwarte man. Ik ga jullie allemaal aan flarden schieten', zou hij hebben gezegd tegen medewerkers van de gemeente. Zij waren aan het werk achter de receptie.

OM waarschuwde na vrijspraak

Uiteindelijk werd hij op 9 juni veroordeeld voor het bedreigen van de medewerkers, maar vrijgesproken van het stelen van een pak melk uit de Albert Heijn. Omdat hij al in voorarrest heeft gezeten, kwam hij die dag gelijk op vrije voeten. Het OM in Rotterdam wilde dat L. zou worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor observatie. Daar ging de rechtbank op basis van een advies van specialisten niet in mee.
Op Facebook is hij erg boos over zijn aanhouding in de Albert Heijn, schrijft hij op 12 juni. De beveiliging zou racistisch zijn, net als de politie. De manager van de Albert Heijn in Zwijndrecht wil niks zeggen.
Bij een steekpartij in een supermarkt kwam dinsdag een 36-jarige vrouw om het leven
Bij een steekpartij in een supermarkt kwam dinsdag een 36-jarige vrouw om het leven © Regio15
Dinsdagavond onthulde de Telegraaf al dat L. een beruchte ex-tbs'er is die flink wat op zijn kerfstok heeft, waaronder een levensdelict en meerdere geweldszaken. Dat blijkt ook uit een rechtszaak uit Curaçao, waar de man ook delicten heeft begaan. Het rapport van een psychiater was niet mals: 'Betrokkene is een chronisch psychotische man met paranoïde wanen. Er is bij betrokkene sprake van ernstige realiteitsstoornissen. Zijn waangedachten hebben een absoluut waarheidsgehalte voor hem en zijn niet te corrigeren. Ieder ziektebesef ontbreekt. Betrokkene wordt in ernstige mate gevaarlijk geacht.'
Zijn voormalige advocaat zei tegen Omroep West dat L. 'onberekenbaar en agressief' is. Hij jaagde advocaten eerder al de stuipen op het lijf. Ook in de rechtszaal wist L. zich volgens zijn eerdere raadsman niet altijd te gedragen. 'Ik kan mij nog herinneren dat hij zich zodanig uitliet in een rechtszaal dat een andere advocaat zelfs is weggegaan en de zaak heeft laten vallen.'

Relatie met slachtoffer niet bekend

Of Jamel L. en het slachtoffer elkaar kenden is niet bekend. De vrouw die dinsdagochtend is doodgestoken in de Albert Heijn in Den Haag is een medewerkster van dat filiaal. Het gaat om een 36-jarige Haagse. De fatale steekpartij vond rond 7.00 uur plaats in de supermarkt aan de Turfmarkt in het centrum. De winkel is woensdag nog gesloten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!